Midtjylland

Fra solopgang over Kattegat til solnedgang over Vesterhavet. Midtjylland strækker sig tværs over den jyske halvø og lokker med en bred variation af cykelmuligheder. 

 

Bjergene på Mols giver både gode udfordringer for racercyklisten og mountainbikeren – og fantastiske 360-grader-udsigter til alle, som kommer til tops. Bakker finder du også rigelig af i Søhøjlandet, hvor der også er nogle spændende turmuligheder ad de nedlagte jernbanestrækninger. Disse strækninger er forholdsvis flade og det flade går igen på Pramdragerstien mellem Silkeborg og Kongensbro, hvor du kan cykle langs Gudenåen.

 

Mod nordvest og vest er det større vand, som venter: National Cykelrute Nr. 12 er en rigtig flot måde at opleve Limfjordslandet på, og langs Vestkysten løber Rute 1, som er oplagt til langtur. Herude er det vinden, som er den konstante turkammerat, og tager du en tur rundt om Ringkøbing Fjord kan du være heldig at opleve den på alle sider af dig og cyklen.

 

På mountainbike er det oplagt at besøge blandt andet Klosterheden ved Lemvig,  og Silkeborgskovene, som begge er på Naturstyrelsens Ti Spir – og så er der selvfølgelig også masser af grusveje overalt, som er spændende at udforske på mtb og gravelbike.

 

 

 

 

Hotellerne i Midtjylland

undefined          undefined