Nordjylland

Lysets land øverst på Jylland. Heroppe er det højt til både loftet og himlen og cykelmulighederne føles uendelige. De brede strande, de bløde bakker, plantagerne og den rolige østvendte kyst – der er nok at begive sig ud i.

Vinden kan være en ganske interessant turkammerat: tager du en tur ad National Cykelrute nr. 1 rundt i Jammerbugten, kommer du med stor sandsynlighed hjem med friske røde kinder – og med en dejlig oplevelse på bagagebæreren.

Udover Rute 1 udspringer ruterne 3 og 5 også i Nordjylland og bugter sig ned gennem Jylland mod grænsen i syd. Undervejs krydser de alle Limfjorden, som afgjort også er et besøg værd på to hjul.

På racercyklen kan du glæde dig til et utal af mindre veje med begrænset trafik og for mtb-folket er der masser af spor at se frem til, både norden- og søndenfjords. Rebild Bakker er noget særligt, og husk også de mange gode turmuligheder på gruset i Nationalpark Thy. Hammer Bakker er et forholdsvis nyt spor, der bestemt bør prøves – og det er selvfølgelig også oplagt at kigge helt mod nord til Skagen Klitplantage.

Midt i det hele ligger Aalborg, så hvorfor ikke kombinere den friske luft og de gode cykeloplevelser med storbystemning?!

 

 

 

Hotellerne i Nordjylland

undefined           undefined