Rundt i hele Danmark ligger cykeloplevelserne spredt med kærlig hånd. Selvom landet ikke er blandt de største i verden, er det et af verdens bedste cykellande – og det er der masser af gode grunde til.

 

Der siges at være mere end 12.000 kilometer skiltede cykelruter i Danmark – og herudover er der masser af småveje, skovveje og hyggelige stier, hvor du kan opleve naturen på to hjul. 

 

Vi har samlet en række links til artikler mv., som kan være til inspiration, når du planlægger din cykeltur i Danmark.

 

 

Tramp foråret i møde

https://jyllands-posten.dk/rejser/ECE12777668/tramp-foraaret-i-moede-paa-danmarks-sceniske-cykelruter

 

Gravelturen går til Mols Bjerge:

https://www.youtube.com/watch?v=03XnOsIy87Q

 

Cykelferie gennem Danmark

https://www.berlingske.dk/rejser/cykelferie-gennem-danmark

 

Cykelferie for begyndere

https://www.cyklistforbundet.dk/alt-om-cykling/guides/cykelferie-for-begyndere/

 

Cykelferie Danmark Rundt

https://www.visitdenmark.dk/danmark/oplevelser/cykelferie

 

Cykelferie er lettere end du tror

https://friluftsraadet.dk/oplevelser/tag-paa-cykelferie-er-lettere-du-tror

 

Cykelferie i Danmark

https://cykelmotion-online.dk/cykelferie-i-danmark/

 

MTB-TV

https://www.youtube.com/channel/UCiPilP0wpr5ydI16oU_rX6A

 

 

Nationale cykelruter i Danmark

 

Danmark har næsten 5.000 kilometer nationale cykelruter – fra de lange ”envejsstrækninger” som fx ”Jyllands Rygrad”, Vestkystruten – N1, og N9 mellem Helsingør og Gedser, til ruterne på rundstrækninger: N8 – Østkystruten, N10 – Bornholm Rundt og N12 – Limfjordsruten.

 

Ruterne er kvalitetschecket af Dansk Cykelturisme og giver dig kilometer efter kilometer med gode oplevelser i cykelsadlen.

 

Underlaget er blandet: rigtig meget går på asfalt, men der er også strækninger med grus og sand. Langt det meste går ad mindre veje eller på cykelstier, men enkelte steder ligger ruterne på større veje, hvis der ikke er andre muligheder.

 

Kortet viser alle ruterne og du kan også downloade dem til din cykelcomputer eller smartphone. Læg mærke til, at der af og til laves mindre, lokale justeringer af ruterne, så følg altid den lokale skiltning. Husk desuden på, at der kan være mindre forskelle i ruteføringen, alt afhængigt af hvilken vej du cykler ruten.

 

Næsten 5.000 kilometer cykelruter er meget at lægge digitalt, og selvom vi har været nøje, er risikoen der altid for eventuelle småfejl. Finder du sådan en, hører vi meget gerne fra dig, så vi kan få den rettet.

 

Se den samlede oversigt over ruterne her