Sjælland

 

Det at cykle langs vand er noget helt specielt. Som danskere er det noget vi er vante til, men fra internationale cyklister er det noget, som for alvor bliver fremhævet ved Danmark. På Sjælland og Sydhavsøerne er mulighederne utallige – fra Odden i nordvest til Gedser i Syd. 

 

National Cykelrute nr. 9 følger vandet på lange strækninger. Fra Køge og sydpå er du ude i natur, som flere steder bliver mægtig – fx ved Stevns og Møns Klint, hvor rejsen går mange millioner år tilbage i tiden. 

 

Idyl bliver ofte nævnt i samme sætninger som Sjælland, og bymiljøerne i både Præstø og Næstved forklarer hvorfor: beliggenheden i vandkanten og mange historiske huse er rigtig fine rammer om gode cykelhistorier. 

 

Flere steder fungerer gamle færgeruter som flydende cykelstier – fx mellem Kalvehave og Stege og mellem Bogø og Stubbekøbing, og vel fremme på Falster kan du både fortsætte ad Rute 9 eller vælge Rute 8, som krydser Guldborgsund og går mod vest over Lolland, blandt andet på diget langs Østersøen fra Rødby Færgehavn.

 

Husk i øvrigt mountainbiken! Der er et særdeles aktivt sporbyggermiljø i Nykøbing Falster, og du kan glæde dig til både udfordrende spor, bikepark og en forlystelsespark for mountainbikere i Systofte Grusgrav.

 

 

 

 

 

 

Hotellerne på Sjælland

undefined