Sønderjylland og Fyn

Grænseland og øhav – der er masser af variationer i denne region, som strækker sig fra den flade Tøndermarsk op over bakkerne ved Vejle og ned igen til idyllen på Sydfyn.

 

Egnen er rig på historie – ikke mindst den dansk-tyske, som kan opleves på to hjul både på kryds og tværs af grænsen, og på strækningen videre mod øst til Dybbøl Banke, Sønderborg og Als, som kan køres ad National Cykelrute nr. 8. Fortsæt gerne på ruten med færgen mod Ærø eller Bøjden, og herfra videre over Fyn eller gennem øhavet mod Langeland. 

 

Største by i regionen er Odense. Udforsk den spændende byhistorie og H.C. Andersen, og brug Odense som et rigtig godt udgangspunkt for cykelture over hele Fyn – både på turcykel og på racer. På mountainbiken er der også mange muligheder på Fyn, fx Svanninge Bakker og Langesøsporet, som er et af Danmarks få betalingsspor.

 

Fjordene på Jyllands østkyst er bestemt også en tur værd, og fra bunden af Vejle Fjord kan du køre ad Bindeballestien gennem mægtigt landskab, og fundere over styrken i fortidens kongemagt, når du kommer forbi Ravning, hvor Harald Blåtand anlagde en bro over ådalen. Har du gode ben fortsætter du selvfølgelig tværs over Jylland og ser solnedgangen fra klitterne langs Vesterhavet.

 

 

 

 

Hotellerne i Sønderjylland og på Fyn

undefined           undefined

undefined           undefined

undefined           undefined

undefined          undefined

undefined